Jeg hjelper deg med gode bilder!

Fotografering for meg handler om å fange det rette øyeblikket. Jeg ønsker å få frem en stemning eller et blikk som snakker til betrakteren. Fotografering handler også om å forstå og kontrollere lyset. Jeg bruker ofte naturlig lys i mine bilder, men tyr også til studiolys når det kreves.

Noen trives foran kameraet, for andre kan det være en utfordring. Det er min jobb å få deg og dere til å slappe av. Jeg gir mye av meg selv i denne prosessen, og får ofte veldig mye tilbake. Det resulterer i gode bilder.

Jeg har noen sterke verdier i bunn som gjennomsyrer alt. Disse er fundamenter jeg bygger videre på.

Eirin Helland

ENGASJERT  –  KREATIV  –  AMBISIØS

Jeg har de siste årene studert flittig og blitt belønnet med to sertifikater fra henholdvis New York Institute of Photography og Mount Royal University i Calgary, Canada. Tidlige morgener, sene kvelder, lange dager. Alt med tanke på å tilegne meg mest og best mulig kunnskap om fotografering. Den Canadiske fotografen Tracy Elliott tok meg under sine vinger og ble min mentor og coach. Dette er hva han sier om meg:

«I spent some time with Eirin mentoring and tutoring her in photography. She quickly became quite proficient, especially in portrait and interior photography. Eirin has a very good eye for detail and uses that in her work. She was also extremely keen to learn all she could and practice regularly to improve her skill. It was a pleasure to watch her progress and to work with her. With her attitude and skill she will go as far as she wants to go with photography.»

– Tracy Elliott  (http://tephotography.ca)

Hele fotoprosessen, fra forberedelsen til et opptak, selve fotograferingen, forventningen til at jeg har sikret meg noen gullkorn og tilslutt sortering og redigering, er en stor opptur, hver eneste gang. Jeg gjør all redigering selv for å sikre meg at sluttproduktet blir best mulig.

Jeg fotograferer fordi det gir meg energi og glede. Jeg kjenner at fotograferingen har åpnet øynene mine. Jeg har blitt mer observant på detaljer, mer sensitiv for inntrykk, lys og stemninger. Jeg har nok alltid hatt det i meg, men nå tar jeg det frem i lyset, utvikler det og gir det næring.

Jeg er dedikert, tilstede og byr på meg selv. Jeg ønsker å tenke utenfor boksen, by på noe nytt.  Målet er å ta bilder som er større enn seg selv, som sier noe mer, som treffer betrakteren et sted, forteller en historie, noe gjenkjennende, noe overraskende eller noe som kan sette i gang noen tankeprosesser.

Alt dette blir til med gode verdier i bunn. Og slikt kan det bli gode bilder av.

Ta deg en pause og kikk på bildene jeg har lagt ut. Les gjerne teksten ved siden av også. Der forklarer jeg litt mer hvordan jeg jobber innen de ulike kategoriene.

Håper du liker det jeg har å by på. God fornøyelse.

Alt godt, Eirin